Met een 3D echo in Rotterdam kun je jouw kindje écht zien

Hoe gaaf is het om met een 3D echo in Rotterdam het kindje in jouw buik beter te kunnen zien dan op een 'gewone' echo? 'Gewone' echo's zijn 2D echo's. De echoscopist of verloskundige kijkt naar de gezondheid van het kindje en uiteraard naar die van jou. Is het gezond? Zit alles erop en eraan? Dit kan wat zakelijk overkomen. 

Waarom een 3D echo?

Waarom niet? Het gezichtje zie je tijdens een 2D echo vaak ook niet zo lang. Ook duurt het even voor je weet waar je moet kijken en wat je nu eigenlijk ziet. Tijdens een 3D echo kun je veel beter de fijne lijntjes van jouw baby zien. Heeft het papa's neus? En mama's mond? Is jouw baby aan het duimen? Misschien zwaait hij of zij wel even.

Hoe werkt een 3D echo?

 Een 3D echo wordt gemaakt door meerdere 2D echofoto's op elkaar te leggen. Het zijn dus geen bewegende beelden maar door deze techniek te gebruiken zie je wel diepte in de foto's. Door deze 3D foto's achter elkaar af te spelen zie je wel beweging maar steeds met een kleine pauze ertussen.

Wanneer kan dit?

Een 3D echo kun je het best laten maken tussen de 24 en 30 weken zwangerschap. Je kindje is dan nog niet te groot zodat het mooi op beeld past. Je kindje is dan ook niet te klein waardoor je wel veel details kunt zien.

Een 3D echo is leuk voor nu maar ook voor later

Je krijgt de 3D echo mee naar huis door middel van foto's. Dat is leuk om nu al mee te pronken en om bij weg te zwijmelen. Of je kunt, mocht je al een kindje hebben, beter uitleggen wat er in jouw buik groeit. Een 3D echo is immers veel duidelijker en minder abstract dan een 2D echo.Zo gaat het idee van 'een broertje of zusje krijgen' wat meer leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.