Streetwear kleding

 

De mode verandert steeds meer van casual kleding naar streetwear kleding. Steeds meer mensen zie je rondlopen met kleding genaamd streetwear. Vooral onder de jeugd en de jongvolwassenen is het erg populair. De trends komen vooral uit landen als de Verenigde Staten, China en Japan. In bijna alle kledingwinkels kan je wel kleding vinden die onder de categorie streetwear valt. Op straat zie je veel mensen rondlopen met streetwear en online via social media ontstaan er veel trends met betrekking tot de kledingstijl. Maar wat is streetwear kleding nou precies en wie bepaalt de trends en hypes rondom de stijl?

Streetwear fashion

De term streetwear komt van het idee dat het een kledingstijl is die je veel op straat ziet bij jongeren en jongvolwassenen. Het wordt vaak vergeleken met skaters kleding. Losse broeken met veel gaten op de knieën en wijde hoodies en met grote shirts er overheen. Snapbacks en sneakers maken de outfit compleet. Dit is het stereotype van streetwear, maar er kan veel mee gevarieerd worden. Veel mensen die streetwear dragen definieren het als casual kleding die met de mode meegaat. Er wordt goed gelet op wat op dat moment in de mode is, en daar past de stijl zich op aan.

Meegaan met de trends

Constant ontstaan er nieuwe trends omtrent de mode en de fashion industry. De trends die het meeste aandacht krijgen en het vaakst worden gekopieerd worden een hype genoemd. Een voorbeeld hiervan is de snapback. Zo’n tien jaar geleden was het een enorme hype om met een streetwear outfit een snapback te dragen. Dit is een bepaalde soort pet die bekend is van de honkbal wereld. Wanneer zo’n trend een aantal jaar hip is geweest verdwijnt deze meestal weer. Dan komt er een nieuwe trend voor in de plaats die meer aandacht krijgt. Zo blijven er constant nieuwe trends komen. Sommigen blijven voor een paar weken, anderen wel voor een paar jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.