Voor wie is een medische pedicure bedoeld?

 

Er zijn genoeg mensen die zo nu en dan een pedicure boeken, maar wist je dat je ook een speciale medische pedicure kunt boeken? Dit is geen normale behandeling, maar speciaal bedoeld voor mensen die klachten aan de voeten ervaren. Je kunt daarbij denken aan relatief eenvoudig te verhelpen klachten, zoals overtollig eelt en likdoorns, maar ook wat ernstigere zaken. Mensen met diabetes of kanker bijvoorbeeld, hebben relatief vaak klachten aan de voeten die gerelateerd zijn aan de ziekte, of aan de behandeling daarvan. Voor hen biedt een medische pedicure uitkomst.

Medische pedicure voor schimmelnagels

Ook als je klachten aan de teennagels hebt is een medische pedicure wat je nodig hebt. Schimmelnagels kun je haast niet zelf behandelen, want het vereist speciale materialen en producten. Een schoonheidsspecialiste die is gespecialiseerd in het geven van medische pedicures kan je helpen. Het is zaak dat je in de eerste weken van de behandeling geregeld langskomt. Als je een schimmelnagel namelijk niet constant blijft behandelen dan is het heel lastig de schimmel volledig te verwijderen. Als de nagels er inmiddels wat beter uitzien dan kun je wat meer tijd tussen de behandelingen inplannen. Schimmelnagels zijn over het algemeen goed te behandelen als je je houdt aan de tips en adviezen die de medische pedicure je geeft, en als je niet te vroeg stopt met de behandeling.

Pedicure voor mensen met diabetes

Veel mensen met diabetes boeken met regelmaat een medische pedicure. Dit kan namelijk diverse klachten aan de voeten verlichten, die gerelateerd zijn aan de diabetes. Dit heeft namelijk invloed op de doorbloeding van het lichaam, en in het bijzonder naar de extremiteiten oftewel naar de handen en voeten. Door de verminderde doorbloeding wordt de huid harder, ontstaan er pijnlijke drukpunten, en soms zelfs vergroeiingen. Een medische pedicure kan deze plekken verlichten en je helpen weer normaal te lopen, zonder pijn. In vrijwel elke stad zit wel iemand die zo’n pedicure bij diabetes kan geven, dus je hoeft er nooit ver voor te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.