Wat is een medisch pedicure?

Een medische pedicure houdt zich net zoals een normale pedicure bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van nagel- en huidaandoeningen. Een medisch pedicure Oss mag daarnaast nog specialistische behandelingen uitvoeren. Hierbij kan je denken aan een risicovoet die is ontstaan door een ziekte zoals diabetes, reuma, kanker of spasticiteit. Ook kan dit andere oorzaken hebben zoals ouderdom of verwaarlozing waarbij een groter risico bestaat op complicaties. Een medisch pedicure weet precies welke technieken, de werkvolgorde en materialen er gebruikt moet worden bij een specialistische behandeling.

Wat voor soort behandeling kan je verwachten bij een medisch pedicure?

Zoals al werd aangegeven weet een medisch pedicure precies hoe de specialistische behandeling uitgevoerd moet worden bij bepaalde klachten en ziektes. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan locaties aan de voet drukvrij te leggen door middel van anti druktechnieken toe te passen. Ook kan een medisch pedicure nagelprothesen en reparaties uitvoeren. Voor het reguleren van een nagel kan bijvoorbeeld een nagelbeugel geplaatst worden. Daarnaast weet een medisch pedicure precies welke contra indicaties er bestaan en waarom een bepaalde behandeling juist niet uitgevoerd dient te worden. Iedere specialistische behandeling is gericht op pijnklachtvermindering en preventie. Op het moment dat het nodig is dan kan de pedicure je ook doorverwijzen naar een andere hulpverlener.

Aan welke eisen voldoet een medisch geschoolde pedicure?

Iedere pedicure die medisch geschoold is moet voldoen aan de strenge eisen van het Kwaliteits Register voor Pedicures, de KRP. Een zorgverzekeraar heeft met een KRP registratie de garantie dat de pedicure een bepaalde kwaliteit van werk aflevert. De pedicures die bij de KRP geregistreerd zijn worden constant bijgeschoold om aan de hoge eisen te blijven voldoen. Daarnaast worden veel pedicures tevens getoetst bij ProVoet waar ze dan ook lid van zijn. Dit is de branche organisatie voor pedicures. Een behandeling bij een medisch pedicure wordt in sommige gevallen vergoed. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij je zorgverzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.