Yoga retreat 1 day bijwonen

 

Een yoga retreat 1 day bijwonen is een manier om er even tussenuit te zijn en al je gedachten op zij te zetten. Hoe de retreat er uit ziet kan per keer verschillen maar het is zeker dat je veel verschillende houdingen gaat oefenen. Op die manier zet je stress aan de kant en kom je weer in je lijf. Vooral houdingen waar je balans moet houden kunnen bijdragen aan het loslaten van stress. Ook zorgen balanshoudingen ervoor dat je minder last hebt van blessures en dat je meer gefocust bent. Er zijn dan ook veel voordelen verbonden aan het oefenen van balanshoudingen. Deze komen tijdens een retreat day ook regelmatig voorbij.

Balanshoudingen tijdens een yoga retreat 1 day

Door met balans houdingen te oefenen op een yoga retreat 1 day train je bepaalde spieren waardoor je ook met andere activiteiten beter in balans bent. Naast fysieke effecten zijn er ook mentale effecten van balanshoudingen. Zo kan het vaak oefenen van balanshoudingen ervoor zorg dat je zelf ook meer balans in je leven ervaart. Je kunt je er ook veerkrachtiger door voelen. Wat je leert op de mat neem je dus ook mee in het dagelijks leven. Tijdens de yoga retreat 1 day krijg je verschillende tips mee over hoe je jouw balans kunt verbeteren. Hieronder lees je alvast wat tips om thuis te oefenen.

Tips voor het uitoefenen van balanshoudingen

Bij een balanshouding is het altijd van belang dat je de houding goed opbouwt. Zet je voeten stevig in de grond en zorg dat dit de fundatie van jouw houding is. Verder is het handig om op één punt in de ruimte te focussen. In yogatermen wordt dit ook wel drishti genoemd. Ook is het van belang dat je niet te gehaast in de houding wilt komen. Zo is het prima als je de eerste keer nog steun van de muur nodig bent. Een andere tip is om te blijven focussen op een diepe ademhaling. Dit zal je helpen om nog beter in de houding te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.